Hvordan er livet med en tandprotese?

Mange spørgsmål kommer til at melde sig, når man skal til at leve med at have en tandprotese, når man aldrig har oplevet sådan noget før.
Måske har man endda aldrig haft brug for de store reparationer i ens tænder, hvor man mest har fået dem renset og gjort pæne, og ellers har der kun været et enkelt hul eller to for dig – og det var endda stort nok for dig, så du passede efterfølgende så godt på sine tænder, at det aldrig blev aktuelt igen.
Men nu er du endt i den situation, at du skal til at have en tandprotese, og det er måske ikke kommet af, at du har haft dårlig hygiejne i munden, men af andre årsager. Faktisk har det måske ikke været din skyld.
Men nu står du her, og du skal til at leve med det, og du har fået tilskud til det, så det er heldigvis ikke noget med, at du er blevet ruineret af at skulle have den her tandprotese, men det er klart, at det bliver noget, som du skal vænne dig til.
Og det er også kodeordet her: Tilvænning.

Mange mennesker lever med tandproteser

For eksempel tænker man over det med at Spise med tandprotese, som man jo virkelig skal til at se på, hvordan man gør.
I starten kan det forekomme meget underligt og endda uvirkeligt, men man vil opdage, at man relativt hurtigt vænner sig til det, for sådan er kroppen udstyret: Den tilpasser sig sine nye forhold.
Man opdager endda også, at det er noget nemmere, end da man skulle klare sig uden denne protese tidligere, så det gør overgangen noget nemmere.
Sådan havde man ellers ikke forventet det, da man fik den første protese her sat ind under et indgreb, men da føltes det også næsten som et overfald i ens mund, og man var noget groggy bagefter, og man kunne virkelig mærke det i ens mundtøj.
Men det er heldigvis noget andet nu.
Der kan komme små tilbageslag, men det er ikke noget alarmerende.