Alt, du skal vide om zoneterapi.

I Danmark er zoneterapi en mere og mere populær behandling for både fysiske og psykiske sygdomme. Dorthe Würgler Zoneterapi er en helt naturlig og ikke-invasiv terapiform, hvor der med tryk på forskellige zoner under fødderne behandles forskellige problemer i kroppen. Men hvad er zoneterapi egentlig? Og hvordan kan det hjælpe dig med at opnå bedre fysisk og psykisk sundhed?

Zoneterapi er en hundred år gammel terapi, der på en naturlig måde kan hjælpe dig og din krop med at finde tilbage til balance og sundhed. Ifølge zoneterapiens teori, er fødderne en reflekszone for hele kroppen. Der er forskellige zoner under fødderne, som svarer til forskellige områder i kroppen såsom organer, kirtler, nerver og muskler. Hvis der opstår ubalance et sted i kroppen, kan det også ses som en ømhed eller gener i en bestemt zone under fødderne. Gennem at massere disse zoner kan terapeuten skabe balance i kroppen, og derved lindre smerter, styrke immunsystemet og generelt få kroppen til at fungere bedre.

Zoneterapi er kendt for at afhjælpe en lang række fysiske ubalancer såsom hovedpine, fordøjelsesproblemer, muskelsmerter, kredsløbsproblemer og astma. Men vidste du også, at zoneterapi kan have en positiv effekt på psykiske lidelser? Psykiske lidelser såsom angstanfald, depression og søvnbesvær kan afhjælpes med zoneterapi. Når en zoneterapeut masserer zonerne i fødderne, frigøres hormoner, der giver ro og afslapning i kroppen. Det kan derfor have en beroligende effekt på psyken og give en følelse af velvære.

Zoneterapiens fokus på hele kroppen og dens helbred, betyder, at terapeuten altid vil tage udgangspunkt i dig som person. Dette betyder, at hver session vil være skræddersyet til dine behov og helbredsproblemer. Der kan, alt efter behov, være fokus på at afslappe nervesystemet, styrke immunforsvaret eller at afhjælpe fysiske smerter.

Du behøver ikke at have et specifikt problem for at få zoneterapi. Zoneterapien kan også forebygge nye sygdomme og problemer samt styrke en allerede sund krop og sjæl. Det anbefales også, at man får zoneterapi, hvis man har en travl hverdag og oplever stress, da det kan have en afstressende effekt på kroppen og give en følelse af afslapning og velvære.

Zoneterapien kan bedst betegnes som en naturlig terapi. Den skader ikke din krop på nogen måde, og der er ingen bivirkninger ved behandlingen. Det er en organisk og kreativ behandling, hvor terapeuten bruger håndarbejde og berøring for at forbedre dit helbred. Du vil blive forbløffet over, hvor meget zoneterapi kan hjælpe dig med.