En dannebrog stander er egentlig en flagstang…

… og så ikke alligevel, men vi tør godt antage, at hvis du møder nogen, som der nævner en Dannebrog stander, så mener de den klassiske flagstang i haven, som man hovedsageligt bruger til at flage med Dannebrog med.
Men man kan sådan set også godt flage med andre flag med den, for den er ikke forbeholdt Dannebrog, men det gør det bare nemmere for specielt os danskere, at man så ved, hvad der er tale om, for det er jo mest af alt det danske flag, som man bruger denne til.
Siger man blot en “flagstang”, så kan der jo være tale om flagstænger mange forskellige steder i verden, men her bliver man lidt praktisk, så man lige ved, hvad der er tale om.
Men faktisk kan sådan en stander også være noget, som der er i markant mindre størrelse, men derfor er det ikke nødvendigvis en direkte formindskelse af den flagstang, som man har ude i haven.

Dannebrog standeren kan også være den, man har indendørs

For du har måske set til fødselsdag og måske endda din egen, at der stod et lille flag på et bord, og det ikke bare var sådan en plastikstang med et lille Dannebrog i, men det faktisk lignede en miniatureudgave af en flagstang med Dannebrog på, og det er sådan en, som man også kan kalde en Dannebrogstander.
Til forveksling ligner det jo den flagstang, som man har ude i ens have, men det er jo klart, at den her ikke er lavet af solidt træ eller hårdt metal, og den har heller ikke sådan en tung holder, som man også kender fra den ude i haven.
Men det er en meget morsom ting at have, og desto mere den på bordet ligner den, som man har derhjemme i haven, desto sjovere er det.
Desuden er der jo mange, som der ikke har en have, hvor man kan flage med Dannebrog på fødselsdage, hvorfor det er en sød erstatning, når man kan have den her stander fremme med flag på.
Det bliver fødselsaren bestemt nok glad for.